Lavenergihus – hvilke fordele er der?

Vil du have et hus, der bruger mindre energi end almindelige boliger? Så læs med her, hvor vi uddyber konceptet om lavenergihuse og deres fordele.

Indhold på denne side

Lavenergihus – hvilke fordele er der?

Hvad er et lavenergihus?

Et lavenergihus er et hus, der bruger mindre energi, end hvad Bygningsreglementet stiller krav til. Det lever derfor op til de særlige skærpende energikrav fra Bygningsreglementet. Det er derfor en bolig, hvor energiforbruget kan forventes at være markante lavere. Huset har ikke det samme store behov for tilført energi til opvarmning, ventilation og el.

Ved et lavenergihus er tætheden større. Alle nybyggede boliger skal have en god tæthed. Et almindeligt nybygget familiehus må maksimalt udsive 1,0 liter/sekund pr. opvarmet m2, hvor et lavenergihus maksimalt må udsive 0,7 liter/sekund pr. opvarmet m2.

Lavenergihuset har en bedre evne til at holde på boligens varme, så der ikke bliver brugt unødig energi. Det betyder, at alt fra energivinduer og døre til ydervægge og tag skal have den bedste isolering.

De fleste lavenergihuse bliver opvarmet og ventileres af et ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvilket gør det muligt at holde energiforbruget nede. En hjælp til det er, at de fleste boliger også har monteret solceller, der kan sikre dem strøm.

Hvilke fordele er der?

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dette indlæg præsenteres i samarbejde med Klimahuse

Vi er stolte af at kunne præsentere dette indlæg i samarbejde med Klimahuse.

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?