Vinduer

Vinduer har en rigtig stor betydning for vores bolig – en betydning, som man normalt ikke nødvendigvis lige tænker over. Det gælder både komfort, miljø, klima, støj, bygningens energiforbrug, udseende, sikkerhed og meget mere. Vi har samlet alle informationer, som kan være nyttige, når man skal tage beslutninger angående ens vinduer.

Indhold på denne side

Hvad er vinduer?

Først og fremmest; hvad hører egentlig under betegnelsen ”vinduer”? Vinduer gør det muligt at få lys ind fra væggen eller fra taget på en bygning. Vinduer består af glasparti, ramme, beslag, karm, poste og sprosser. Det er glaspartiet, der gør det muligt at få dagslys ind i bygningen på. Derudover giver ruden også et udsyn, så man kan kigge ud. Med en bevægelig ramme kan man også åbne vinduet, så man kan lufte ud. Vinduer fremstilles i både træ, plast, kompositmaterialer og metal med forskellige kombinationer.

Forskellige typer af vinduer

Der findes mange forskellige typer af vinduer, hvor man har frit valg på alle hylder. Der findes vinduer med og uden sprosser, bondevindue, Dannebrogsvinduer og palævinduer. Der er dog en række ting, som man skal være opmærksomme på, når man skal vælge sit vindue.

Krav til vinduer

Når vi snakker vinduer i dag, er der kommet flere krav til brugervenligheden, sikkerheden og bæredygtigheden. Det kommer selvfølgelig sammen med de basale krav om, hvor meget lys, der skal komme ind og muligheden for frisk luft. Der er derfor i de senere år sket en stor udvikling af vinduet. Det resulterer i mindre energiforbrug, bedre indbrudssikkerhed, bedre tæthed, bedre støjdæmpning, nemmere betjening og mindre vedligeholdelse.

Læs mere om vinduer

14. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?