Forbedre Indeklima med ventilationsanlæg

Ventilation af hjemmet er en af de mange vigtige dele, som man skal have styr på. Der er mange vigtige grunde til, hvorfor god ventilation og udluftning af huset er essentielt og har en positiv indvirkning på indeklima.

Indhold på denne side

Forbedre Indeklima med ventilationsanlæg

Hvad påvirker indeklimaet?

Vi mennesker forurener luften indendørs, når vi befinder os i vores boliger. Det skyldes, at der kommer partikler, når du eksempelvis laver mad, bruger parfume eller tænder stearinlys. Men der kommer også fugt i luften, når du vasker tøj, tager et bad og vander dine planter. Når du sover og trækker vejret, stiger fugten og CO2’en fra luften.

Men det er ikke kun mennesket, der er med til at forurene luften. Stofferne fra de forskellige byggematerialer samt forurening fra grunden og luften omkring boligen bidrager også til et dårligt indeklima i dit hjem.

Ved hjælp af ventilation kan du få luften i boligen skiftet ud med den friske luft.

Hvorfor er ventilation vigtigt?

Danskerne opholder sig generelt meget i hjemmet, og derfor er det afgørende, at indeklimaet er optimalt og ikke giver ubehagelige gener.

Risiko for skimmelsvamp og høj luftfugtighed

Har du ikke et ventilationsanlæg, og lufter du heller ikke ud i hjemmet, kan det få store konsekvenser. Skimmelsvamp i hjemmet kan have stor indflydelse på dit helbred og bør tages alvorligt. For at forebygge skimmelsvamp vil et ventilationsanlæg hjælpe dig godt på vej. Dermed bør du ofte lufte ud i hjemmet, så du kan sikre et bedre og sundere indeklima.

Et forbedret indeklima

Indeklimaet har stor indflydelse på vores velbefindende og sundhed. Ventilation kan forbedre dit indeklima ved at ændre på temperaturen og luftfugtigheden. Det er både vigtigt for vores helbred, og det har en positiv indvirkning på bygningens holdbarhed. Ventilationen skal være tilpasset til bygningen, så du kan undgå kulde og træk i hjemmet.

En god luftkvalitet er også en del af et godt og sundt indeklima. For at minimere partikelforureningen kan et ventilationsanlæg med varmegenvinding være en god idé. Anlægget er udstyret med filtre, der tager de dårlige og skadelige partikler fra møbler, gulve, elektronik og malede overflader. God ventilation vil forbedre CO2-niveauet og gøre luften fri for skimmelsvamp. Hvis du har et for højt CO2-niveau, for høje temperaturer i huset og en høj luftfugtighed har du et dårligt indeklima.

7 gode råd til et bedre indeklima

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.9 / 5. Antal bedømmelser 12

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?