Isolering

Selvom de fleste ved, at det er vigtigt med et velisoleret hus, så kan det være svært at finde rundt i alt den viden, der er på området. Her har vi samlet et overblik over den vigtigste viden, som du skal bruge ved isolering af dit hus.

Indhold på denne side

Hvorfor bør man isolere?

En god isolering er ikke kun fornuftigt for elregningen, det kan også være med til at sikre et bedre indeklima. En god isolering er med til at holde på varmen i huset, så man ikke varmer unødigt op. Faktisk kan det i sidste ende også betyde en værdiforøgelse for dit hus, fordi den forbedrede isolering kan give dit hus en bedre energimærkning. Og dét er virkelig noget, der gør en forskel på den lange bane.

Isolering

Bestil et gratis isoleringstjek

Få svar på, hvor varmen slipper ud af din bolig, og hvad en efterisolering kan betyde for din varmeregning.

Over 6.000 anmeldelser

Fordele ved god isolering

En anden klar fordel ved isolering, som nogle måske glemmer, er, at isoleringen kan reducere støjgener udefra betydeligt. Hvis huset ligger mod en trafikeret vej eller lignende, så kan en forbedret isolering gøre en verden til forskel for lydniveauet i huset. Isoleringen er nemlig med til at sætte en naturlig barriere op mod lyden og kan reducere støjen betydeligt.

Varmeisolering er vigtigt for at få et selvforsynende hus. Det er det faktisk hvad end, du tænker på at bygge et nyt hus eller vil renovere dit nuværende. Da isolering er med til at holde på varmen, kan du få mest muligt ud af den varme, som du får tilført huset. På den måde kaster du ikke penge lige ud ad vinduet, men sørger for at holde den dyre varme inde i huset. Det er altså en rigtig god måde at investere penge i sit hus, da det vil fremgå af varmeregningen.

Mindre varmeudgifter

Når man har isoleret sit hus godt, vil der være mange penge at spare på varme- og energiregningen, fordi huset bedre holder på varmen.

Et bedre energimærke

Når man har isoleret sit hus, kan det betyde, at huset rykker en energiklasse op. Det skyldes, at isolering er en af de renoveringer af huset, der kan gøre den største forskel.

Værdien på huset stiger

Når energimærkningen stiger, og dit hus er bedre isoleret, så vil det også være mere værd. Det skyldes, at udgiften til opvarmning af huset falder.

Forbedret indeklima

Både for sundheden og komforten er det vigtigt at isolere sin bolig godt. Det skyldes, at huset bliver bedre til at holde på varmen, og man derfor undgår sundhedsskadelige følgere ved et dårligt isoleret hus.

Hvad er isolering?

Formålet med god isolering er at nedsætte muligheden for, at varme kan ledes igennem et materiale. Det betyder for isolering i et hus, at det handler om at isolere varmen inde i huset, så den ikke fiser ud. Det kan gøres ved at isolere på et væld af forskellige måder lige fra vinduer og vægge til tag og kælder. Der er altså mange steder, man kan sætte ind for at forbedre isoleringen i et hus.

Som skrevet tidligere findes der et utal af forskellige materialer til at isolere med. Vi har derfor samlet dem alle og udpeget fordele og ulemper ved for forskellige isoleringsmaterialer. Der kan nemlig være stor forskel på en ydervægsisolering med papir eller med stenuld. Ved at læse mere om de forskellige valgmuligheder, bliver det også nemmere at danne sig et billede af, hvad isolering er.

Isolering i nyt hus

Når man bygger et nyt hus i dag, så skal isoleringen af huset leve op til nogle krav. De krav er nedskrævet i bygningsreglementet fra 2018, som stiller krav til, hvad der skal gøres som absolut minimum i et nyt hus. Det kan dog være en god idé at kigge på, om man ønsker et hus, der kan lidt mere end det absolutte minimum.

For selvom det kan være en pebret affære at investere i ordentlig isolering, så er det en investering, der virkelig kan betale sig på den lange bane. Varme er nemlig en meget stor regning for de fleste danskere, men der er mulighed for at spare på den ved at prioritere god isolering fra starten af. Det kan være lige fra lavenergivinduer til god isolering fra kælder til kvist.

Isolering i ældre huse

Selvom man sidder i et ældre hus, så er der masser af råd at hente til at forbedre isoleringen. Dog skal det siges, at der kan være brug for meget forskellige indsatser i de forskellige huse alt efter forfatningen af huset. Hvis vinden står lige ind ad hoveddøren og vinduessprækkerne, så er det ikke en god idé at kigge på ydervæggen. Er det i stedet et ældre hus med en god energimærkning, så skal man til at kigge krogene efter for forbedringer. Derfor har vi samlet nogle råd til, hvad du skal kigge efter, hvis du tror, at din bolig trænger til isolering. Dem kan du læse mere om her.

Mange udbedringer af isolering kan laves som gør-det-selv-projekter. Dog kræver det altid en kyndig hånd og en vis ekspertise for at kunne isolere sit hjem selv. Der et nemlig mange forhold, der skal tages hensyn til, når der skal isoleres. Nogle af de parametre, der er meget vigtige, er dampspærre, ventilation og fugt, da det ellers kan ende i skimmelsvamp og kuldebroer, der forringer indeklimaet. Derfor kan det være en god idé at få en professionel virksomhed indover, når der skal isoleres.

Læs mere om isolering

6. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?