Sådan kan du forbedre dit hus’ energimærkning?

Ønsker du at sælge din bolig, men har et mindre energivenligt energimærke? Eller har du fundet drømmeboligen, som har et for lavt energimærke? Så er det heldigt, at man kan forbedre et hus´ energimærkning.

Indhold på denne side

Sådan kan du forbedre dit hus’ energimærkning?

Hvordan fungerer det?

Hvis du har et ønske om at forbedre energimærkning af dit hus, kan man få foretaget en kladde på boligens energimærke. Der vil komme en oversigt over de forbedringer, der kan foretages for at ændre energimærket til noget bedre. Energikonsulenten, der udarbejder rapporten om energimærket, kan lave konkrete forslag til, hvilke forbedringer der vil få boligen i mere positive energiklasser.

Energirenovering

Hvis man gennemfører energimærkningens forslag, kan man typisk hæve nogle boliger fra energimærke D eller dårligere med 1-2 klasser. Hvis en bolig har et energimærke G, kan man med en energirenovering få den op i klasse C i de ældre bygninger. Du vil sjældent kunne få et bedre energimærke end B, når du energirenoverer. Ved energiklasserne A er der tale om nybyggede boliger.  

Typiske forbedringer

Udover at forbedre energimærkning af huset, vil du også få andre markante fordele med dig. Du vil opleve en lavere varmeregning, mindre træk, bedre indeklima, øget komfort og øget værdi af huset.

Hvorfor bør man forbedre energimærkningen?

Der er mange fordele ved at eje eller købe en bolig med en høj energimærkning. Hvis du forbedrer dit hus’ energimærke, vil din bolig blive mere værd. Du kan læse meget mere om, hvorfor man skal være opmærksom på energimærkning af et hus.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?