Elpriserne time for time

På denne side kan du holde øje med dagens strømpriser time for time. Ved at følge elpriserne time for time, får du mulighed for at optimere din elregning ved at planlægge dit strømforbrug til tidspunkter, hvor prisen er lavest. Der er nemlig mulighed for at spare penge ved at skifte noget af dit strømforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest.

Graf: Elberegner.dk
Kilde: Energidata service (dagprisen) & Nordpool (historiske priser)

Vær opmærksom på at elpriserne time for time vises uden omkostninger til netselskabet. I gennemsnit betales der 34 øre/kWh i lavlast, og 76,8 øre/kWh i spidslastperioder blandt alle netselskaber i Danmark. Transportpriserne er forskellige afhængigt af dit netselskab, som bestemmes ud fra din adresse. Derfor fremgår overstående tal ikke i grafen, da din faktiske pris til netselskabet kan være højere eller lavere. 

Aktuelle elpriser – Følg strømpriserne time for time

Med grafen kan du følge og se elpriserne time for time fra Nordpool. Grafen giver et overblik over nuværende elpriser, samt priserne fra igår og i morgen. Det aktuelle timepris for el i morgen vil være tilgængelig hver dag kl. 13.

Hvis du ønsker at holde øje med elpriserne lige nu, er det kun nødvendigt at have en variablel-aftale. Med en variablel-aftale betaler du for den pris på kWh, som er gældende på det pågældende tidspunkt. Hvis du har valgt en fastpris-aftale, betaler du en fast pris på kWh, og en time-graf som denne vil ikke være nyttig.

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?