Energiforbedringer i hjemmet

Energiforbedringer kan være en nødvendighed i flere ældre boliger. Det vil både være bedre for klimaet, men der vil også være penge at hente på forbrugsregningerne. Når der bliver foretaget en energirenovering, vil det typisk resulterer i et mindre energiforbrug, som vil skåne miljøet.

Indhold på denne side

Energiforbedringer i hjemmet

Hvad er en energiforbedring?

Energiforbedringer du kan lave i din bolig

Energiforbedringer i hjemmet er, hvor man forbedrer boligens brug af energi, også kaldet for en energirenovering. Disse forbedringer vedrører isolering af ydervæg samt efterisolering af tag og loft. Endvidere gælder det udskiftningen af facadevinduer og en konvertering til en grønnere varmekilde som eksempelvis en varmepumpe.

Formålet ved at energiforbedre din bolig er, at du kan reducere dit energiforbrug, hvor du vil opnå store energibesparelser. Derudover vil du nedbringe dit CO2-udslip og dermed forbedre klimaet.  

Læs mere: om gode råd til at reducere energiomkostninger

For at få den største besparelse kan du med fordel kigge nærmere på disse energiforbedringer i hjemmet:

  • Har du olie- eller naturgasfyr, kan du med fordel etablere en anden varmekilde
  • Du kan med fordel skifte dine vinduer til energiruder. Du kan blive klogere på energiruder her.
  • Isolering af ydervæg, tag, loft og gulv
  • Installering af et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Fordelene ved at energirenovere

En af de væsentlige grunde til at energirenovere sit hjem er at reducere forbruget, så man kan bremse klimaforandringerne. Produceringen af el og varme til vores forbrug i hjemmet, udleder CO2 i atmosfæren, som ændrer klimaet negativt. Du kan derfor være med til at reducere CO2-udledningen ved at forbedre dit hjem.

For en husejer vil en energirenovering også give en bedre økonomi. Der er nemlig penge at spare. Det skyldes, at når du energirenoverer en bolig, vil du kunne sænke varmeforbruget og dermed spare penge. Det er derfor en investering, som man hurtigt kan spotte på ens udgifter.

Ved at forbedre din bolig vil du også få øget komfort, hvor dit indeklima vil blive meget bedre. Din bolig vil blive sundere, så du kan slippe for problemer med træk og kulde fra utætte vinduer. Et mere behageligt indeklima kan afhjælpe dig med hovedpine og træthed.

Når du foretager dig disse forbedringer i boligen, vil du opleve værdiforøgelse af huset, hvilket kan være en stor fordel, hvis du skal sælge. Det vil give en forbedret energimærkning af din bolig, hvilket har en stor betydning for salget.

Tilskud til energirenovering

Hvis du er boligejer, er det muligt at søge om tilskud til dine boligforbedringer gennem Bygningspuljen. Regeringen har et brændende ønske og mål om at udfase olie- og naturgasfyret, så flere boligejere kan gøre deres hjem mere klimavenlige. Det drejer sig om tusindvis af kroner som danskerne kan få i tilskud til at klimarenovere deres hjem. Det gør det derfor mere muligt, at danskerne kan bidrage til regeringens ambitioner om en grønnere omstilling. Du kan bl.a. få tilskud til forbedring af isoleringen, nye vinduer og grønne varmekilder.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?