Bliv inspireret af boliger bygget med et rekordlavt klimaaftryk og et indeklima i topklasse

VELUX Gruppen åbnede i april dørene til BoligVærkstedet – et byggeprojekt med syv prototyper, der viser, hvordan vi fremover kan bygge mere bæredygtige bygninger med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard, og et indeklima i topklasse. BoligVærkstedet er en del af konceptet Levesteder, som kan fremvise det laveste CO2-aftryk i Danmark og som viser, at vi ikke behøver at vente på fremtidens teknologi for at bygge mere bæredygtigt.

Indhold på denne side

Betalt reklame for VELUX

Kontakt VELUX

Ønsker du at komme i kontakt med VELUX, så benyt formularen herunder.
Navn *
E-mail *
Telefon
Din besked *
Bliv inspireret af boliger bygget med et rekordlavt klimaaftryk og et indeklima i topklasse

Byggebranchen står for 34% af det globale energiforbrug og 37% af den globale CO2-udledning1. I den seneste rapport fra FN’s klimapanel står det klart, at nye løsninger med et lavere CO2-aftryk skal implementeres og skaleres – også i byggebranchen.

En af disse løsninger kan opleves i København fra i dag. Med det banebrydende projekt BoligVærkstedet demonstrerer VELUX Gruppen med en række partnere, hvordan man bygger boliger med et CO2-aftryk på 3,8 kg/CO2/m2/år – tre gange lavere end det nuværende danske lovkrav på 12 kg/CO2/m2/år – og til en pris, der matcher markedsprisen på et énfamiliehus eller rækkehuse i stor skala. BoligVærkstedet er desuden designet med et stort fokus på at skabe et sundt indeklima ved hjælp af dagslys og frisk luft, og har opnået det bedst mulige indeklima på markedet.

Hvorfor er det her vigtigt?

“Som en del af en industri, der står for en stor del af den globale CO2-udledning, ønsker vi at tage ansvar og finde måder at bygge mere bæredygtigt på. Med dette projekt viser vi, hvordan det kan gøres allerede i dag. Jeg er meget stolt af de resultater, vi har skabt med BoligVærkstedet sammen med vores partnere. Dette projekt er et godt eksempel på, hvordan opførelsen af mere bæredygtige, sundere boliger både kan løse klimaudfordringerne inden for vores industri og forbedre vores generelle sundhed. Vi tilbringer trods alt 90% af vores tid indendørs, så et sundt indeklima i vores hjem er afgørende,” siger Tina Mayn, Executive Vice President for Products i VELUX Gruppen.   

BoligVærkstedet er den første prototype under det overordnede koncept – Levesteder – som er udviklet af VELUX Gruppen, arkitektvirksomheden EFFEKT og ingeniørvirksomheden Artelia. Visionen er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkningen af byggeri og bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer. Konceptet er baseret på fem nøgleprincipper, som kan anvendes i både nye og ældre bygninger og samfund: boliger skal være sunde, enkle, skalerbare, til at betale og skal kunne deles over tid.  

Living Places VELUX
Foto: VELUX

Materialerne, løsningerne og viden er her allerede

Som en del af projektet BoligVærkstedet har VELUX Gruppen, EFFEKT, Artelia og Enemærke & Petersen gennemført en komplet LCA (Life Cycle Assessment). Det betyder, at hvert enkelt materiale, design og byggeteknik er nøje udvalgt og kortlagt i forhold til dets CO2-aftryk sammenlignet med tilsvarende i en typisk dansk husstand. På baggrund af det har partnerne bygget prototyper, der viser, at vi ikke behøver at vente på fremtidens teknologi for at bygge boliger, der gavner både mennesker og planeten. 

“Monitoreringen og den grundige vurdering af hvert produkt, materiale og proces har været afgørende for at nå frem til de resultater, som vi kan præsentere med projektet. Det faktum, at vi har været i stand til at nå disse rekordresultater med BoligVærkstedet, er et bevis på, at vi ikke behøver at vente på fremtidige teknologier for at bygge mere bæredygtigt. Materialerne og løsningerne er her allerede – vi skal bare bruge og skalere dem. Jeg håber, at vi kan inspirere byggebranchen til at følge trop,” siger Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen.  

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dette indlæg præsenteres i samarbejde med VELUX

Vi er stolte af at kunne præsentere dette indlæg i samarbejde med VELUX.

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?