Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Er din bolig velisoleret og tæt, bør du overveje at anskaffe dig et ventilationsanlæg med varmegenvinding. Anlægget genbruger varmen fra huset, så du vil få en mindre varmeregning og bruge mindre energi til opvarmning. Men du vil også få et meget bedre indeklima. Bliv klogere på ventilationens indvirkning på indeklimaet her.

Indhold på denne side

Ventilationsanlæg med varmegenvinding
Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Hvordan fungerer det?

Ved et ventilationsanlæg bliver der blæst frisk luft ind i hjemmet, og den gamle luft bliver suget ud gennem forskellige kanaler og åbninger. Når det er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, genbruger anlægget varmen. Der bliver overført luft, der blæses ud, til luften, der blæses ind.

Lider du af allergier fra luften, såsom pollen og sodpartikler, skal du ikke være bekymret. Anlægget kan nemlig filtrere udeluften, så du bliver fri for disse partikler. Fugten bliver i denne proces også trukket ud af luften, så du undgår risikoen for fugt i hjemmet.

Fordele ved varmegenvinding

  • Bedre indeklima
  • Forbedret komfort
  • Husets værdi vil stige
  • Mindre varmeregning
  • Lavt energiforbrug
  • Bedre energimærke
  • Masser af frisk luft
  • Lav luftfugtighed i boligen

Det her skal du være opmærksom på

Når du skal vælge dit ventilationsanlæg, bør du gå efter energimærket A eller A+. Det vil gøre, at du vil få det bedste indeklima og sparer mest muligt på energien.

Du bør skifte filtrene i dit anlæg mindst 1 gang om året, så du får det optimale ud af ventilationen. En filteralarm vil lyde i de fleste anlæg, når det er tid til at skifte dem.

Giv dine ventilationsanlæg den rigtige placering i hjemmet, så du kan undgå de helt store støjgener. Du bør derfor undgå at have dem placeret på loftet over dit opholdsrum.  

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 34

Ingen bedømmelser endnu.

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?