Hvordan fungerer det?
Ved et ventilationsanlæg bliver der blæst frisk luft ind i hjemmet, og den gamle luft bliver suget ud gennem forskellige kanaler og åbninger. Når det er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, genbruger anlægget varmen. Der bliver overført luft, der blæses ud, til luften, der blæses ind.
Lider du af allergier fra luften, såsom pollen og sodpartikler, skal du ikke være bekymret. Anlægget kan nemlig filtrere udeluften, så du bliver fri for disse partikler. Fugten bliver i denne proces også trukket ud af luften, så du undgår risikoen for fugt i hjemmet.
Fordele ved varmegenvinding
- Bedre indeklima
- Forbedret komfort
- Husets værdi vil stige
- Mindre varmeregning
- Lavt energiforbrug
- Bedre energimærke
- Masser af frisk luft
- Lav luftfugtighed i boligen
Det her skal du være opmærksom på
Når du skal vælge dit ventilationsanlæg, bør du gå efter energimærket A eller A+. Det vil gøre, at du vil få det bedste indeklima og sparer mest muligt på energien.
Du bør skifte filtrene i dit anlæg mindst 1 gang om året, så du får det optimale ud af ventilationen. En filteralarm vil lyde i de fleste anlæg, når det er tid til at skifte dem.
Giv dine ventilationsanlæg den rigtige placering i hjemmet, så du kan undgå de helt store støjgener. Du bør derfor undgå at have dem placeret på loftet over dit opholdsrum.
Hvor brugbar var dette indlæg?
Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.
Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 34
Ingen bedømmelser endnu.