Klimasikring

Klimaet forandrer sig, og med forandringerne oplever vi f.eks. større mængder regn, højere temperaturer og ændrede vindforhold. De ændrede klimaforhold kan påvirke dit hjem. Derfor har vi samlet viden om, hvordan du kan klimasikre dit hjem og f.eks. undgå oversvømmelser.

Indhold på denne side

Hvorfor skal jeg tage højde for klimaet?

Klimaet forandrer sig over hele verden, og det medfører, at der er flere ting, som du som boligejer bør være opmærksom på for bedst at beskytte din bolig mod de ændrede klimaforhold. Tager du ikke højde for, hvordan klimaet kan påvirke din bolig, kan du f.eks. risikere oversvømmelser, mindre vandskader og tørkeskader. Udover, at det kan være en dyr affære at udbrede skader fra klimaet, er det også i flere tilfælde en langstrakt proces. Vil du undgå, at din bolig bliver ramt af skader pga. klimaet, er der en række ting du kan gøre, f.eks.:

Klimasikring

Hvilke vejrforhold påvirker min bolig?

Når man taler om, hvordan klimaet påvirker boliger, er det i Danmark særligt de øgede regnmængder, der refereres til. Store skybrud kan nemlig f.eks. medføre oversvømmelser, men der er heldigvis flere ting, som du selv kan gøre for at forebygge vandskader i dit hjem. Læs med. 

Herhjemme oplever vi ikke så tit tørke, og derfor er varme også sjældent i fokus, når man taler om klimasikring af huse. Meget tørre, varme og lange sommerperioder kan dog også påvirke din bolig og forvolde store skader. Læs mere.

Hvornår skal jeg klimasikre min bolig?

Det er særligt relevant at klimasikre din bolig, hvis du bor i et risikoområde, eller hvis dit hus tidligere har været ramt af f.eks. oversvømmelser. Selvom din bolig ikke tidligere har været udsat, er det dog stadig en god idé at undersøge, hvordan du i fremtiden kan undgå, at vejrforholdene påvirker din bolig. Forskellige forebyggende tiltag for at sikre dit hjem mod voldsomt vejr kan f.eks. være sikring af kælderen, sikring af haven og håndtering af regnvand på din grund.

Læs mere om klimasikring

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?