Ventilation

Vi opholder os meget i vores hjem, og derfor er det afgørende, at indeklimaet er optimalt. Indeklimaet har betydning for både huset og for dit helbred. For at få et godt indeklima skal du bl.a. lufte ud i hjemmet, men du skal også have god ventilation i rummene. Du kan blive meget klogere på ventilation og indeklimaet her på siden.

Indhold på denne side

Hvad er ventilation?

Når du har god ventilation i din bolig, betyder det, at du får fjernet luftforureninger. Luftforureninger kommer f.eks. fra mennesker og dyr. Ventilationen erstatter den forurenede luft med den friske luft. Derfor har ventilationen en stor betydning, når vi snakker om et godt indeklima.

Den naturlige ventilation

Hvis du vil have den simpleste form for ventilation, er den naturlige ventilation perfekt for dig. For at tilføre frisk luft til dine rum, skal du blot åbne dørene og vinduerne eller have nogle luftkanaler i huset. Det er godt, hvis du kan lave gennemtræk i boligen i mindst 5 minutter om dagen. Dog skal der ikke være et konstant træk fra dine vinduer eller døre. De skal være godt isoleret, men de skal kunne åbnes, når der er behov for frisk luft i rummene.

Den mekaniske ventilation

Den mekaniske ventilation vil sikre udsugningen og tilførslen af den friske luft. Det sker ved hjælp af mekaniske ventilatorer, som kan opnå en større og konstant ventilation end ved den naturlige ventilation. Dit ventilationsanlæg kan fungere forskelligt, så det kan passe til dit behov af ind- og udsugning af luften. Den mekaniske ventilation kan også betragtes som et klimaanlæg, der kan indstille temperaturen og luftfugtigheden.

Hybrid ventilation

Det kan nogle gange være en god idé at supplere den naturlige ventilation med den mekaniske ventilation. Det bliver kaldt hybrid ventilation, hvor du kan drage nytte af begge former alt efter behovet for at få en effektiv og energibesparende ventilation. Den hybride ventilation har den fordel, at du kan spare energi. Du vil derfor kunne spare flere penge.

Læs mere om ventilation

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?