Undersøgelse: Ovenlysvinduer øger husets værdi

Ovenlysvinduer giver ikke kun mere dagslys, bedre indeklima og gode muligheder for effektiv udluftning. Det får også husets værdi til at stige, viser en ny undersøgelse, som Boligsiden har udarbejdet i samarbejde med VELUX Danmark.

Indhold på denne side

Betalt reklame for VELUX

Kontakt VELUX

Ønsker du at komme i kontakt med VELUX, så benyt formularen herunder.
Navn *
E-mail *
Telefon
Din besked *
Undersøgelse: Ovenlysvinduer øger husets værdi

653 kroner per kvadratmeter.

Så meget mere kan landets husejere i gennemsnit sælge deres hus for, hvis det hus, de sælger, har installeret ovenlysvinduer. Det svarer til en værdistigning på 5,18 procent per kvadratmeter.

Det viser en ny undersøgelse, som Boligsiden har udarbejdet i samarbejde med vinduesproducenten VELUX Danmark, i primo 2023.

Med andre ord betyder det, at et givent hus stiger i værdi, hvis det er udstyret med ovenlysvinduer sammenlignet med et tilsvarende hus, der ikke har.

Som eksempel vil et hus på 150 kvadratmeter dermed i gennemsnit øge sin værdi med 97.950 kroner, hvis der er installeret ovenlysvinduer.

”Rapportens resultater viser ikke overraskende, at det er en god investering at få ovenlysvinduer, som både tjener sig i form af blandt andet mere dagslys og bedre indeklima, imens man bor i huset, men også i forhold til en øget salgspris, når huset en dag skal sælges,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og fortsætter:

”Tilbage i 2018 lavede Boligsiden en lignende rapport, som konkluderede det samme, nemlig at værdien af et hus stiger, såfremt der er ovenlysvinduer, hvor den gennemsnitlige værdiforøgelse dengang lød på 629 kroner per kvadratmeter.”

Positiv effekt på husets værdi

Boligsidens rapport har taget udgangspunkt i solgte huse fra perioden januar 2014 til januar 2023.

Her er de solgte huse med ovenlysvinduer blevet sammenlignet med tilsvarende huse uden ovenlysvinduer. I analysen er det sikret, at de undersøgte huse har en lang række kriterier til fælles som eksempelvis beliggenhed, størrelse, salgsdato og energimærke.

”Vi har opstillet en lang række parametre for at sikre et så fyldestgørende analysegrundlag som muligt, hvor de huse, som er blevet sammenlignet, ikke har afgørende afvigelser, som har stor betydning for salgsprisen. På den baggrund kan vi konkludere, at ovenlysvinduer har en positiv effekt på værdien af et hus,” siger Birgit Daetz.

VELUX vinduer
Foto: VELUX

Gælder i alle regioner

Udover at undersøge, hvordan værdien af et hus i gennemsnit bliver påvirket af ovenlysvinduer på landsplan, har Boligsiden også undersøgt, hvordan det forholder sig i landets fem regioner.

Også her viser det sig, at salgsprisen for et hus stiger i samtlige regioner, hvis der er ovenlysvinduer. Der er dog stor variation i, hvor meget kvadratmeterprisen i gennemsnit forøges, hvilket er et udtryk for, at det generelle niveau for kvadratmeterpriser er forskellig i regionerne.

”Der er mange fordele forbundet med ovenlysvinduer, blandt andet et øget og anderledes lysindfald, som tilfører liv og et moderne udtryk til det klassiske parcelhus. Samtidig føles huset større, når der kommer mere dagslys ind i hjemmet,” siger Anne Ramskov Toft, der er markedsdirektør i VELUX Danmark.

”Det er kvaliteter, som mange husejere prioriterer i deres søgen efter et nyt hjem. Og som den nye undersøgelse viser, er det samtidig kvaliteter, som boligkøberne er villige til at betale mere for – uanset hvor i landet, de køber bolig,” tilføjer hun.

Region
Forskel i salgspris (kr. pr. kvm.)
Region Nordjylland
120
Region Midtjylland
1.135
Region Syddanmark
844
Region Hovedstaden
660
Region Sjælland
277
Hele landet
653

Sådan har vi gjort

Boligsiden har undersøgt alle de villaer, der er blevet solgt i perioden fra januar 2014 til januar 2023, hvor der i ejendomsmæglerens salgsbeskrivelse fremgår ordet ’ovenlys’, ’ovenlysvindue’, ’tagvindue’ og lignende.

For at sammenligne prisen mellem villaer med og uden ovenlys er der desuden fundet en kontrolgruppe af sammenlignelige huse, der passer i størrelse, byggeår, salgsdato, energimærke, og som er placeret i samme sogn.

Det er gruppen af villaer med ovenlys sammenlignet med kontrolgruppen, der danner grundlag for undersøgelsen, som består af i alt 1.091 sammenligningssager.

Tabellen viser, hvor meget et hus i gennemsnit stiger i salgspris per kvadratmeter, hvis det har installeret ovenlysvinduer, fordelt på regioner og i hele landet. Kilde: Boligsiden

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dette indlæg præsenteres i samarbejde med VELUX

Vi er stolte af at kunne præsentere dette indlæg i samarbejde med VELUX.

Andre indlæg som dette

14. oktober 2022