Skab lys fra alle vinkler med de rigtige vinduer

Uanset om du står overfor nybyggeri af bolig, tilbygning eller ombygning, så er det vigtigt at tænke kilder til dagslys ind i byggeriet. Samspillet mellem dagslys fra facadevinduer og ovenlysvinduer kan skabe en følelse af rummelighed og større dybde i dine rum i boligen. Her er nogle af de overvejelser du som nybygger kan gøre dig.

Indhold på denne side

Betalt reklame for VELUX

Kontakt VELUX

Ønsker du at komme i kontakt med VELUX, så benyt formularen herunder.
Navn *
E-mail *
Telefon
Din besked *
Skab lys fra alle vinkler med de rigtige vinduer

Bedre lysindfald med de rigtige vinduer

Bedre lysindfald med de rigtige vinduer og -døre er en investering i boligens skelet på højde med mursten, træværk og tagsten. Det kan godt svare sig at gøre det rigtigt fra start af. For det første er det det nemmeste. For det andet vil den merudgift og investering, det er fra start af, tjene sig hjem alt andet lige, den dag du sælger boligen. Men den største værdi får du, mens du bor i din nybyggede bolig – i form af optimal dagslys, himmeludsigt, frisk luft og en oplevelse af, at ude- og indelivet smelter sammen.

Indeklima rimer på frisk luft

Vi tilbringer 90% af tiden indendørs, og ikke mindst derfor er indeklimaet afgørende for vores helbred og velvære. I nybyggede huse med stort lysindtag, god isolering og tæthed er der brug for naturlig udluftning ud over det mekaniske ventilationsanlæg for et optimalt indeklima.

Optimalt dagslys og udsigt til omgivelserne

Ovenlysvinduer og facadevinduer komplementerer hinanden på bedste vis, og du opnår et bedre lysindfald med de rigtige vinduer i boligen. Din bolig vil i høj grad opleves lys, optisk større og mere luftig. Udover at invitere det naturlige dagslys ind er sidegevinsten jo også, at naturen og omgivelserne bliver trukket med indenfor og i flere dimensioner. Dagslyset har en positiv indvirkning på humøret, og du vil opleve en mere nær kontakt med årstidernes gang igennem dine vinduer.

Placeringen af vinduer i boligens facade og tag giver udsyn og udsigt i flere dimensioner, ligesom det kan overvejes, hvilken form for lys fra de forskellige verdenshjørner, der gør sig bedst i de forskellige rum. I de værelser, hvor du ønsker mindre indkig, kan ovenlys være en ideel løsning.

Vær opmærksom på når du bygger store facadevinduer ind i facaden/boligen, at placere mindst et ovenlysvindue længere inde i rummet for at balancere kontrasten, som det menneskelige øje vil opfatte – nemlig at hele rummet kan synes mørkt, selvom solen skinner, mens facadevinduet vil blænde.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dette indlæg præsenteres i samarbejde med VELUX

Vi er stolte af at kunne præsentere dette indlæg i samarbejde med VELUX.

Andre indlæg som dette

14. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?