LED belysning – Spar op til 80% på strømforbruget

Det kan være rigtig klogt at gøre sig nogle overvejelser om din næste lyskilde med din økonomi i baghovedet. Du kan nemlig vælge det ud fra, at du vil mindske belysningens præg på elregningen.

Overvej solceller for at spare penge. Læs mere om solceller her.

Indhold på denne side

LED belysning – Spar op til 80% på strømforbruget

Energisparende belysning

LED-lyset bruger 80% mindre energi end de gammeldags glødepærer. De kan som hovedregel lyse op til 30.000 timer, hvilket er en meget lang levetid på over 20 år. Med LED belysning kan du spare penge på din elregning. For hvis du har en almindelig gløde- eller halogenpære, vil strømbesparelsen være ca. 80%, hvis du udskifter den med LED belysning. De er billige i drift, og så er de det foretrukne valg ved energirenoveringer.

Indretningen af indendørs belysning

Det er en stor fordel at opdele din bolig i lyszoner, så du kan spare på strømmen. Der hvor der er store lamper, bør du supplere med et par mindre lamper, så belysningen kan tilpasses og justeres efter, hvor du er i dit hjem. Få flere gode råd om indendørs belysning her.

Installer lysdæmpere

Du kan montere lyssensorer eller lysfølere på din belysning, så du kun bruger strøm, når det er aktuelt. Der findes både bevægelsesfølere, lysfølere og tidsindstillede følere. Du kan læse mere om det her.

Tjekliste

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.3 / 5. Antal bedømmelser 16

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?