Gode råd om udendørsbelysning

Det udendørs lys skal både kunne give os muligheden for at orientere os, men det kan også bruges til at skabe sikkerhed, tryghed og skabe den rette stemning. Derudover skal udendørsbelysningen være et element i husets arkitektoniske udtryk, hvis det er monteret ved husets facade.

Du kræver, at du bruger tid på at undersøge, hvilket lys du har brug for. Belysningen udendørs har til formål at lyse op, så man kan finde vej i mørket. Skal du skabe en hyggelig stemning i de mørke timer, vil det være oplagt at vælge en pære, som giver et varmt lys frem for et koldt lys.

Indhold på denne side

Gode råd om udendørsbelysning

Belysning ved hoveddøren

Ved denne type udendørsbelysning skal man kunne føle sig tryg og velkommen. Du bør derfor placere en lampe ved din hoveddør, som vil kunne lyse området op. Der skal være en ekstra god belysning, hvis du har trapper, så det er nemt at se trinene, låsen, ringeklokken osv. Lyset bør kunne ses indefra, så du kan se, hvem der ringer på, og så du kan tage godt imod dine gæster. Det kan også hjælpe til at forhindre indbrud, da de foretrækker at kunne stå og lirke en dør op i mørke.

Belysning ved havegangen

Lys ved en havelåge og havegange kan være til stor gavn for dig og dine gæster, da det er rart at kunne orientere sig. Et godt tip er at placere lyset lavt, så man kan se trinene, og vurdere om der er glat fra enten blade, is, sne eller frost. En meget ujævn passage kræver også mere lys, der kan lyse stien op. Anvend helst flere lamper end blot én, så belysningen kan underbygge en bestemt stemning.

Belysning ved garagen og skuret

Når du skal transportere ting ud og ind af bilen, er det vigtigt, at du kan orientere dig ordentligt og have det arbejdslys, som du har brug for. Du skal kunne finde lås og håndtag samt finde ting inde fra skuret.

Belysning ved garagen og skuret

Når du skal transportere ting ud og ind af bilen, er det vigtigt, at du kan orientere dig ordentligt og have det arbejdslys, som du har brug for. Du skal kunne finde lås og håndtag samt finde ting inde fra skuret.

Belysning i haven og på terrassen

Udendørsbelysning til din have kan vælges ud fra, hvor du ønsker at have belysning henne, når du og familien er ude. Men det kan også vælges ud fra andre ting. Bl.a. hvordan du vil have, at din have udstråler inde fra boligen. Du kan eksempelvis vælge et bredt diffust lys. Det er godt, hvis du har et ønske om at lyse haven eller terrassen op. Du kan i modsætning hertil sætte spots eller up-lights. Det vil give effektfulde oplevelser, hvis du eksempelvis vil belyse et træ eller facaden. Hvis du ønsker flere løsninger i haven, bør du altid have flere kredse af belysning. Så kan du tænde og slukke for lyset uafhængigt af hinanden. Det gør, at du kan tilpasse lyset. Uanset om du sidder udendørs eller indendørs.

Lyssensor

Du kan montere lyssensorer eller lysfølere på din udendørsbelysning. Du kan både få bevægelsesfølere, som reagerer på bevægelse eller varme. Du vil kunne spare strøm, fordi lyset ikke er konstant tændt. Du kan få en lysføler, som reagerer på, at det bliver mørkt og derefter tænder automatisk. Du vil med denne metode også kunne spare strøm, fordi det kun er tændt i mørke. Dertil kan du få tidsindstillede følere, som tænder på det tidspunkt, du præcis ønsker det.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.7 / 5. Antal bedømmelser 23

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?