Spar penge med LED pærer i hjemmet

Spar penge på strøm i din husstand. Du sparer penge, og du gør planeten en tjeneste. Win-win. I den her artikel har vi samlet nogle af de bedste råd. Nogle af dem er, rent ud sagt, quick-fixes, hvor det eneste, du skal gøre, er at udskifte nogle af de ting, du har i hjemmet. Andre af rådene handler i høj grad om de vaner, vi har i hjemmet. Vaner kan være svære at ændre, men så længe vi starter småt og gør et forsøg, er vi allerede nået langt.

Indhold på denne side

Spar penge med LED pærer i hjemmet

LED-pærer – en rigtig god ide

LED-pæren er både mere energivenlig og billigere end sparepæren på den lange bane. De konkrete styrker ved en LED-pære er blandt andet: den har en længere levetid, bruger meget mindre strøm, og den er mere effektiv (målt i lysmængde per watt). Hvis du ikke er overbevist, kan du læse mere om fordelene på Miljøministeriets hjemmeside her.

Køb en elspareskinne

Vores elektroniske produkter bruger stadig strøm, når de står på standby. Det kan være fjernsynet, anlægget eller computeren. Det er altså en god ide at sørge for at slukke helt for dem, når de ikke bliver brugt. Det kan du nemt gøre ved at sætte dine produkter til en elspareskinne. Du har sikkert set sådan en skinne rundt omkring i andre danske hjem, og det er der en god grund til. En elspareskinne er til at betale, og den sparer dig penge på den lange bane.

Tjek op på din elmåler

Du kan faktisk sænke dit elforbrug alene ved at være opmærksom på det. Det kan lyde banalt, men giver jo egentlig god mening. Siden du læser den her artikel, har du måske allerede intentioner om at skrue ned for forbruget. Ved at holde øje med din elmåler husker du dig selv på det. Det’ smart.

Brug strøm, når den er billigst

Det her råd hjælper dig nødvendigvis ikke på vej til at bruge mindre strøm, men du sparer stadig på pengene. Hvis du har en variable elpris, kan priserne stige og falde meget fra den ene time til den anden. Derfor kan du gennem en app (der er flere forskellige udbydere) få et overblik over din elpris. Du kan også benytte dig af vores gratis beregner her. Så kan du planlægge dit forbrug efter, hvornår prisen er billigst.

De små vaner

Til sidst har vi nogle små ændringer, du kan flette ind i hverdagen:

  • Brug tørretumbleren så lidt som muligt
  • Afrim fryseren jævnligt
  • Sluk for håndklædetørreren
  • Læg låg på gryderne, når du bringer vandet i kog
  • Sæt maden ind med det samme, når du forvarmer ovnen
  • Flyt dit arbejde hen til en naturlig lyskilde

Disse små, effektive ændringer i dine daglige vaner kan gøre en stor forskel på den lange bane.

Kunne du tænker dig at lære mere om, hvordan du kan energieffektivisere? Så vil vi råde dig til at dykke ned i vores andre artikler og skrive dig op til vores nyhedsbrev!

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?