Hvorfor skal man være opmærksom på energimærkning af et hus?

En af de helt store fordele ved energimærkningen af et hus er, at du får et indblik i, hvor dyr en bolig er i el og varme. Det er dermed også en stor faktor på vurderingen af en boligs salgspris. Mærkningen er en god indikator, som du kan sammenligne andre byggerier og boliger med.

Indhold på denne side

Hvorfor skal man være opmærksom på energimærkning af et hus?

Energimærkning af hus

Energimærkning af et hus viser boligens energimæssige stand, hvilket er vigtigt, når man anskaffer sig en ny bolig. Hvis en bolig har et A-energimærke, betyder det, at boligen vil være forholdsvis billig at opvarme, holder godt på varmen, og kan sælges til højere priser på boligmarkedet.

Energimærkning af et hus kan have stor betydning for ens privatøkonomi. Når du køber en bolig med et godt energimærke, kan du spare store summer af penge på dit energiforbrug. Jo mere energivenlig din bolig er, desto mere vil du kunne spare på udgifter til el og varme.

Sælgers perspektiv

Når du vil sælge din bolig, er der en lov om energimærkning. Du er forpligtet til at dokumentere din boligs energitilstand, når den skal på boligmarkedet.

Som sælger vil du også opleve en stor økonomisk gevinst ved at have en bolig, der ligger højt på skalaen om energimærkning. Det vil øge salgsværdien og dermed prisen.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 12

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?