Fordele og ulemper ved solenergi

Man vil altid kunne finde fordele og ulemper ved alle energiformer, og det gælder også for solenergi. Her kan du læse nogle fordele og ulemper ved denne energiform.

Indhold på denne side

Fordele og ulemper ved solenergi

Fordele ved solenergi

En væsentlig fordel ved solenergi er, at det er solen, som er energikilden. Solen er en ubegrænset energikilde, som vi ikke vil kunne udtømme. Når solens levetid vil være ovre, vil menneskeheden også være forsvundet fra jorden.

Solenergi vil også hjælpe på at reducere udledningen af drivhusgasser, da det er en energiform, som er CO2-neutral. Det er derfor en miljøvenlig energi, som vi ikke kan løbe tør for. Det er noget, som vi i den grad har brug for nu.

Ulemper ved solenergi

Den helt store ulempe ved solenergi er prisen for det. De solceller, vi bruger i dag, er forholdsvis dyre at fremstille ift. deres effektivitet. De omdanner typisk kun 15-20% af solenergien til elektricitet. Dertil kræver det, at man har en stor overflade, hvor de kan være for at opsætte nok paneler til at forsyne én husstand bare.

Denne energiform er også afhængig af solens stråler og lys, hvilket gør, at der vil være perioder, hvor man skal skaffe strøm fra andre energikilder. Der vil altså ske en forskel på strømproduktionen om vinteren, hvor der vil blive produceret mere om sommeren. Hvis du har et sommerhus, vil der derfor være en fordel at benytte solceller der. Solcellerne kan kun producere strøm fra solens lys, som kun skinner om dagen og er væk i nattetimerne. Antallet af solskinstimer i Danmark varierer også kraftigt, men vi har i gennemsnit ca. 1.800 solskinstimer om året. Det giver os faktisk gode muligheder for at udnytte solens energi i en vis grad herhjemme.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.2 / 5. Antal bedømmelser 21

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

7. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?