Solcelleanlæg – Flere typer solceller

Solceller omdanner solens lys til elektricitet, og du kan blive klogere på solceller her. Der findes også flere forskellige typer af solceller, hvor vi primært snakker om de 3 typer, som vil blive listet her.

Indhold på denne side

Solcelleanlæg – Flere typer solceller

Bestil et solcelletjek

Vores samarbejdspartner Jydsk Tagteknik tilbyder et solcelletjek hjemme hos dig, for at se om dit tag er egnet til solceller.

Over 6.000 anmeldelser

Alle typer af solceller bærer løftet om mere end blot bæredygtig energi. I vores tid, hvor miljø og økonomi går hånd i hånd, udforsker vi, hvorfor overvejelser om solceller til dit hus ikke kun handler om at reducere din aftryk på planeten, men også om at optimere din energiregning. 

Monokrystallinske solcelleanlæg

Disse solcelleanlæg bliver betragtet som værende effektivt og holdbart. De kendes ved at være mørkeblå eller sorte, hvor de oftest har sort baggrund med sort ramme. Derudover kan man finde blanke tråde, som er imellem de enkelte celler. Her er alle solcellerne skåret ud af den samme siliciumkrystal, som peger i en bestemt retning. Cellerne er skåret kvadratisk, så man kan placere dem så tæt på hinanden som muligt. Det er også de mest solgte solceller i Danmark og er et godt valg ved synligt anlæg eksempelvis på hustage.

Læs om: Fordele og ulemper ved solenergi→

Polykrystallinske solcelleanlæg

Ved denne type solcelleanlæg er det skåret ud af flere siliciumkrystaller. De kan kendes for deres stærke blå farve i sollyset. Effekten ved dette solcelleanlæg er som hovedregel den samme som ved monokrystallin. De polykrystallinske paneler tåler dog bedre varme. Et polykrystallinsk solcelleanlæg er typisk lidt billigere end de monokrystallinske paneler.

Læs om: Hvilke solceller passer til dit behov→

Tyndfilmssolcelleanlæg

Dette er den nyeste teknologi, når det gælder solceller på markedet. Deres ydelse og holdbarhed kan sammenlignes med både mono- og polykrystallin. Disse paneler er helt sorte og fremstår dermed også mere elegante. Tyndfilmssolceller adskiller sig også markant fra de to andre solceller. DE er nemlig lavet af tyndfilm, som også er kendt fra lommeregneren eller på tonede ruder. Denne solcelle virker særdeles godt i skygge og i gråvejr, hvor de også vil give en større effekt end ved de krystallinske solcelletyper. Derudover vil produktionen af denne solcelle også belaste miljøet mindst. Dette anlæg er også lidt billigere end de krystallinske paneler.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.3 / 5. Antal bedømmelser 11

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

7. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?