Effektive Løsninger for at undgå en fugtig Kælder?

En kælder kan være et udsat område, når store vandmængder rammer. Vi har derfor samlet nogle gode råd til, hvordan du kan klimasikre din kælder.

Indhold på denne side

Effektive Løsninger for at undgå en fugtig Kælder?

Helt overordnet sikrer du bedst din kælder ved at undgå, at regn kommer ind i kælderen. Vi vil nu uddye, hvordan du kan klimasikre din kælder. Det gør du f.eks. ved at lede regnvand uden om din kælder. Her er det f.eks. vigtigt, at en eventuel terrasse, indkørsel eller et terræn hælder væk fra dit hus. Du kan også vælge at grave render, som skal sørge for at lede vandet væk fra huset. Har du vinduer og/eller døre, som er enten på samme niveau med eller under terræn, er det vigtigt, at du tjekker, om de er tætte, så regnvand ikke løber ind i kælderen herfra.

Der bliver lovet store skybrud, hvad gør jeg?

Én ting er en generel klimasikring af din kælder, så den ikke bliver påvirket af de regnmængder, der unægteligt kommer, én anden ting er at gøre en ekstra indsats, når større skybrud er på vej. Er din bolig af ældre dato, kan det nemlig være relevant, at du gør en ekstra indsats for at holde store regnmængder ude. Her kan idé være at anskaffe dig nogle sandsække, som du kan placere foran kældervinduer og udvendige døre. Trænger vandet alligevel ind i kælderen, kan du eventuelt være klar til at samle vandet op, f.eks. med klud, spand, kost og skovl.

Under store regnskyl er det ikke sikkert, at din kloak kan følge med, og i de situationer kan du risikere, at kloakken i din kælder løber over, og at spildevand flyder ind i din kælder. Her kan det relevant at se, om du skal have installeret et højtvandslukke. Et højtvandslukke er en anordning, som installeres på kloakrøret. I anordningen sidder nogle klapper, og de åbner, når der løber spildevand ud af huset. Presses spildevandet ind udefra, lukker klapperne i. Det er dog ikke nemt at installere et højtvandslukke, og du skal derfor have en autoriseret kloakmester til at sørge for installationen.

Beskyt de genstande, du har i kælderen

Kælderen kan være et udsat område, når regnen falder. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilke genstande du opbevarer i kælderen. Måske er det ikke dine mest værdifulde genstande, der skal have sin plads her. Bruger du kælderen til opbevaring? Så er det også en god idé, at du opbevarer dine genstande i f.eks. plastikkasser. Det er bedre frem for papkasser, da de er bedre til at holde eventuelt vand ude.

Vil du have flere gode råd til, hvordan du kan klimasikre din kælder? Eller måske hele din bolig mod store vandmængder?

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.7 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?