Luftisolering – Fordelene ved at isolerer dit hus

Der er utroligt mange fordele ved at få et velisoleret hus. De store fordele er at finde i et forbedret indeklima og på pengepungen. Herunder har vi udpenslet nogle af de mest fremtrædende grunde til, at man skal isolere sit hus.

Indhold på denne side

Luftisolering – Fordelene ved at isolerer dit hus

Bestil et gratis isoleringstjek

Få svar på, hvor varmen slipper ud af din bolig, og hvad en efterisolering kan betyde for din varmeregning.

Over 6.000 anmeldelser

Mindre varmeudgifter

Et velisoleret hus omhandler at tætne det, så den varme luft ikke fiser ud af vægge, vinduer, tag og andre udsatte steder på huset. Det betyder, at huset bliver bedre til at holde på varmen, så der ikke skal skrues lige så højt op for varmen. Der er altså penge at hente på varme- og energibesparelser, fordi huset i sig selv bliver mere effektiv til at isolere varmen inde i huset.

Energirammen på huset vil også være lavere, fordi huset er bedre luftisoleret. Energirammen er en betegnelse for et hus’ samlede energibehov. Det dækker både over varmt vand, opvarmning, nedkøling og meget mere. Ved at få en mindre energiramme er det tydeligt, at den samlede besparelse på energiregningen også vil falde. 

Læs mere: Sådan gør du huset klar til vinteren→

Et bedre energimærke

Der er også andre måder at kunne mærke isoleringen rent økonomisk. For udover, at varmeregningen falder, så kan dit hus også rykke et energimærke op. Det vil sige, at ved at isolere huset godt, så har du mulighed for at få et bedre energimærke på huset. Hvis du ikke ved, hvad energimærkning er, så er det en mærkningsordning, der fortæller noget om energiforbruget i dit hus. Hvis der er et højt energiforbrug, så vil værdien på huset falde, da det er dyrt i månedlige omkostninger. Vil du vide endnu mere om, hvad energimærkningen kan gøre for dit hus? Så læs med her og få endnu flere tips til at forbedre energimærket.

Værdien på huset stiger

Ved at forbedre sin luftisolering, så kan man opnå et bedre energimærke og dermed en højere værdi på huset. Det vil sige, at du både kan spare på den månedlige regning, opnå større friværdi i huset og i sidste ende også få en højere pris ved salg. Det er altså en klar fordel at forbedre isoleringen på sit hus rent økonomisk for at spare penge. Selvom de enkelte forbedringer kan være høje enkeltbeløb, så kan det give store besparelser på den lange bane.

Læs også: Guide til renovering af trappeopgang

Forbedret indeklima

Både for sundheden og komforten er det vigtigt at isolere sin bolig godt. Det kan nemlig føre til både fugt og skimmelsvamp, hvis huset ikke er godt isoleret og kan modstå kulde og træk. Det har vi heldigvis samlet et godt overblik over. Så hvis du er i tvivl om, hvad luftisolering og indeklima har med hinanden at gøre, så kan du læse med her. Vi har blandt andet skrevet om, hvordan du effektivt kommer fugten til livs, hvis uheldet allerede skulle være ude.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.8 / 5. Antal bedømmelser 5

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

6. oktober 2022