Hus isolering – Tegn på din bolig trænger til isolering.

Det er på tide at tænke på at investere i isolering af ens bolig, når varmeregningen er for høj og væggene kolde. Men hvad kan man selv gøre for at tjekke op på, om det er ved at være tid til at investere i isolering af boligen? Vi har samlet nogle tegn på, at det er på tide at isolere din bolig.

Indhold på denne side

Hus isolering – Tegn på din bolig trænger til isolering.

Bestil et gratis isoleringstjek

Få svar på, hvor varmen slipper ud af din bolig, og hvad en efterisolering kan betyde for din varmeregning.

Over 6.000 anmeldelser

Høj varmeregning

Med inflation og forhøjede varmepriser, så vil din varmeregning stige. Men sprænger den loftet fuldstændig? Så er det, det perfekte tidspunkt at overveje, om det er fornuftigt at investere i isolering til dit hjem. Et højt varmeforbrug hænger nemlig ofte sammen med, at dit hus ikke er godt nok til at holde på varmen selv.

Faktisk kan du ikke kun spare penge på elregningen ved at investere i isolering af dit hus. Det er nemlig også muligt at forbedre værdien på dit hus ved at forbedre isoleringen og dermed energimærket. Det har vi heldigvis samlet flere gode råd til her.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte med at efterisolere? Så kan det være en god idé at kigge på den energimærkerapport, som ofte ligger på dit hus. Hvis du ikke har en energimærkerapport, så kan den som oftest bestilles ganske billigt. Derudfra kan du se, hvilke dele af dit hus, der trænger til isolering.

Koldt ved gulv og væg

Går du ofte og fryser fødderne? Eller er væggen altid kold, når du rører ved den? Ja, så er det nok ved at være tid til at tænke i isolering. De kolde gulve og vægge er nemlig en indikation på, at den kolde luft strømmer ud indefra. Når kulden strømmer ind, så vil din varme også strømme ud igen. Derfor er det er klart tegn på, at der skal sættes en barriere af isolation op, så du kan holde kulden ude og varmen inde.

Det er derfor en rigtig god idé at begynde at kigge på, hvad du kan gøre for at isolere din bolig. Når der er store temperaturforskelle i boligen, er det nemlig god grobund for fugt og skimmelsvamp, hvilket kan være sundhedsskadeligt. Vi har her samlet viden om, hvad god isolering kan gøre for indeklimaet.

Kig på din boligs byggeår

Alt efter, hvornår din bolig er blevet bygget, kan der have været forskellige krav til kvaliteten af isoleringen. For eksempel trænger de fleste gulve fra før 1979 til at få isoleret deres gulve, mens huse med flade tag fra midten af 1900’ tallet og før bør have et kig på isoleringen på toppen.

Byggeåret kan nemlig være en utrolig god indikation på, om der trænger til at blive gjort noget. Ellers giver det god mening at kigge på en af de andre tegn, der er listet her.

Træk i hjemmet

Oplever du en mild vind gennem hjemmet, selv når vinduer og døre er lukket? Så er det ved at være tid til at få kigget den vej. Mange vinduer og døre mister deres isoleringsevne over tid på grund af slid. Det er utroligt dyrt at have kold luft strømmende gennem hjemmet, og derfor bør man hurtigst muligt rette op på dette. Vi har heldigvis givet en masse gode tips til de rigtige vinduer for dig her.

Boligen er svær at varme op

Temperaturen begynder at falde udenfor, og det kan nu mærkes indenfor. Du tænder derfor for varmen, men mærker ikke den store forskel. Du skruer lidt mere op, men kan ikke mærke det. Du giver den en ordentligt nyk opad, men alligevel kan du kun mærke en lille forskel. Ja, så er det nok fordi, varmen forsvinder et andet sted hen.

Her kan det være en rigtig god idé at kigge på, om varmen forsvinder ud af huset på grund af isoleringen. Hvis dette ikke er tilfældet, så må du til at kigge på andre muligheder. Måske varmepumpen ikke virker optimalt eller også er det tid til at lufte radiatorerne godt igennem.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 14

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

6. oktober 2022

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?