Hvordan vedligeholder jeg et sedumtag?

Har du et sedumtag eller overvejer at få det, men er i tvivl om, hvordan du bedst vedligeholder det? Så læs med her, hvor vi guider dig.

Indhold på denne side

Hvordan vedligeholder jeg et sedumtag?

Et grønt tag bestående af planter kræver generelt mere vedligeholdelse end de mere traditionelle tagtyper. Det skyldes, at du bl.a. skal sikre, at uønsket bevoksning ikke pludselig vokser på taget, samtidig med at dræn og afløb skal holdes fri fra blade og andet, der kan blokere.

Læs om: hvilke huse kan få sedumtag→

Vanding er normalt ikke nødvendigt

Spørgsmålet om, hvorvidt et grønt tag skal vandes er meget hyppigt, da taget jo består af planter, og man ikke ønsker, at det skal tørre ud. Generelt kræver et sedumtag dog ikke, at du vander det. Tagets planter består typisk af en blanding af stenurter og græs. Stenurt har tykke blade og er god til at holde på vandet. Planten kan derfor godt overleve af nedbør og dug, og i perioder med lidt regn, kan den trække på sin vandreserve. Stenurt er samtidig hårdfør over for bl.a. sol, blæst og tørke.

Taget skal have gødning

For at sikre, at taget får en lang levetid er det vigtigt, at det får gødning et par gange om året – gerne hvert forår og efterår. Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på, om der ligger nedblæste grene eller store mængder blade på taget, da de gerne skal fjernes, så stenurterne får de bedste livsvilkår. Du kan f.eks. gøre det til en del af efterårsrengøringen at rive taget og fjerne visne planter. Ellers er det ikke nødvendigt, at du slår eller holder planterne nede.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 3

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?