Klima isolering

En god varmeisolering og et behageligt indeklima følges ad hånd i hånd. Det skyldes flere forskellige parametre ved isoleringen, som er med til at påvirke indeklimaet i en positiv retning.

Indhold på denne side

Klima isolering

Bestil et gratis isoleringstjek

Få svar på, hvor varmen slipper ud af din bolig, og hvad en efterisolering kan betyde for din varmeregning.

Over 6.000 anmeldelser

Det er ikke nogen hemmelighed, at en forbedring af isoleringen i et hus også forbedrer indeklimaet. Men vidste du, at det faktisk hjælper på andet end bare at holde varmen inde i huset? En god klima isolering har nemlig en positiv effekt på flere dele af komforten af hjemmet. Der er desuden også en enkelt ting, som man skal være opmærksom på ved øget isolering. Alt dette har vi samlet her, så læs med og bliv klogere på, hvorfor en god klima isolering er vigtig for indeklimaet i dit hjem.

Hold kulden i skak

Mange oplever at have meget høje varmeregninger i huse, der ikke er ordentligt isoleret. Det skyldes helt simpelt, at huset ikke kan holde på varmen, og det i stedet bare fosser ud gennem væggene. For dig som forbruger betyder det, at du betaler for en masse varme, som du reelt ikke kan mærke ordentligt i dit hjem. Med et velisoleret hus vil du hurtigt opleve forskel. Her er det nemlig lavet til at holde på varmen i langt længere tid, så du ikke skal skrue lige så højt op for varmen.

Typisk siger man, at temperaturen i hjemmet skal ligge et sted mellem 21 og 25 grader alt efter, hvad man selv finder mest behageligt. Dog anbefales det lidt koldere i soveværelset for at få den bedste nattesøvn. Det er både en god temperatur at opholde sig i, men det er faktisk også den temperatur, der er sundest for materialerne. På den måde opstår der ikke fugt eller skimmelsvamp, som kan være sundhedsskadeligt. Altså er det rigtigt sundt med et velisoleret hus, der er god til at holde på varmen, så man opnår den maksimale komfort. Derfor har vi samlet en guide til, hvor det er godt at sætte ind med isoleringen. Det kan du læse mere om her.

Undgå træk

Ved at lukke af for potentielle kilder til, at luften kan strømme ind i huset udefra, så undgår du også træk. Normalt, når vi taler om træk, er det fordi, at flere vinduer eller døre står åbne og fylder hjemmet med en strøm af vind. Dog kan træk også komme fra små sprækker i vinduer og døre, der ikke er isoleret godt eller har været udsat for fugt.

Det kan dog nemt sikres ved at skifte vinduer og døre. Det kan lyde som en dyr omgang, og derfor bør man også overveje, om det blot er fugen, der er blevet for gammel og smuldrer. Der er dog mange måder, hvorpå man kan tjekke, om der er træk i sit hjem. Derfor har vi samlet en guide til, hvordan du kan finde tegn på, at du bolig trænger til en klima isolering. Læs mere her.

Fjern fugten fra fundamentet

Fugt i hjemmet er én af de ting, der står øverst på listen over ting, man ikke vil have i hjemmet. Fugten i sig selv er ikke særlig god for indeklimaet, men den kan også føre et væld af dårligdomme med sig. Fugt er nemlig med til at nedbryde og beskadige materialer, og så kan det også føre til skimmelsvamp. Heldigvis er der råd for, hvordan man undgår og i værste tilfælde kommer af med fugt i hjemmet.

Når huset er dårligt isoleret, kan det føre til fugt på væggene, i gulvet og i taget. Det kan betyde en væsentlig forringelse for indeklimaet, da det kan påvirke helbredet med fugt i hjemmet – og ikke kun dem med høfeber og astma. Faktisk viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen i Danmark, at det kan føre til irritation i luftvejene, hoste og træthed. Derfor er det vigtigt at have et velisoleret hus, så man kan undgå fugtskader på kroppen og i hjemmet. Her har vi samlet information om, hvordan du kan efterisolere dit hus, så du kan komme fugten til livs.

Væk med skimmelsvampen

Skimmelsvamp kræver helt fundamentalt tre ting for at kunne vokse og gro: Ilt, næring i form af organisk materiale og fugt. Tre ting, der desværre hyppigt forekommer i indendørs miljøer inklusiv de danske hjem. Dog er der også en forholdsvis simpel måde til at undgå skimmelsvamp: Ved at komme fugten til livs. Det første trin til at komme fugten til livs er at have et velisoleret hjem. Du kan læse mere om fordelene ved et godt isoleret hus her.

Husk god ventilation

Når man først har fået isoleret sit hus, er det vigtigt fortsat at sikre en god ventilation i huset. Hvis luften går helt i stå, vil der opstå et dårligt indeklima. Udover det, er der risiko for, at radonniveauet i huset kan stige, hvis der er god klima isolering men dårlig ventilation i boligen. Det skyldes, at radon kommer op fra undergrunden under huset og blander sig med luften. Hvis luften ikke udskiftes og fortyndes af luft udefra, vil der være mere sundhedsskadelig luft i boligen. Du kan blive klogere på ventilation i boligen her.

Det problem kan heldigvis let kommes til livs ved at installere et radonsug. Det kan gøres allerede, når man isolerer hulmur eller taget, hvor der gøres klar til et radonsug. Det er nemlig med til at nedsætte radonniveauet i boligen. Dog bør man altid forhøre sig med en fagmand omkring mulighederne ved et radonsug, da det er en kompleks løsning, der skal tilpasses den enkelte bolig.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 4.3 / 5. Antal bedømmelser 154

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette