Tips til bedre indeklima i hjemmet

Når vi befinder os i vores hjem, forurener vi faktisk luften. Der kommer forskellige partikler, når vi klarer hverdagens gøremål. Det er derfor vigtigt, at man aktivt gør noget for at forbedre ens indeklima. Indeklimaet har nemlig en stor indflydelse på vores velbefindende og sundhed. For at få et forbedret indeklima er der en række forskellige tiltag, man kan gøre sig i sin dagligdag.

Indhold på denne side

Tips til bedre indeklima i hjemmet

Luft ud i hjemmet

Hvis du har et ønske om et bedre indeklima i hjemmet, er udluftningen et godt sted at starte. Du bør faktisk lufte ud kort hver dag, så du kan få udskiftet den gamle og tunge luft med nyt og frisk luft. Hvis man ikke sørger for at lufte jævnligt ud, vil man hurtigt opleve en højere luftfugtighed. Så ved at lufte ud, vil du få et bedre og sundere indeklima.

Grundig rengøring

Du bør som minimum rengøre din bolig hver uge, hvor det bliver gjort grundigt. På den måde vil du undgå, at støvet bevæger sig for meget rundt i hele din bolig, hvilket vil forbedre dit indeklima meget. Mens du rengør din bolig, bør du også her lufte godt ud.

Den perfekte temperatur

Når du skal stille temperaturen i dit hjem, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring det. Du bør have ca. 20 grader i dit hjem uafhængigt af, hvilken årstid vi er i. Hvis der er for koldt eller for varmt i din bolig, kan du risikere skimmelsvamp, hvilket er meget sundhedsskadeligt og bør tages alvorligt.

God isolering

Med god isolering i din bolig vil du undgå træk. Det gælder også isoleringen af dine vinduer, hvilket typisk vil være der, hvor man kan mærke den største forskel. Hvis det er længe siden, at dine vinduer er blevet skiftet, kan det være en god idé at undersøge, om de bør blive udskiftet inden for den nærmeste fremtid.

Undgå de kolde ydervægge

Du skal helst undgå at stille møbler ved dine kolde ydervægge, så de bedre kan ånde. Hvis dine ydervægge er for kolde, kan det dog være et dårligt tegn. Det vil gøre det muligt, at vand kan løbe ned ad væggene, når det regner eller sner, da det skyldes dårlig eller slidt isolering. Dette er endnu en god grund til, at isolering er et vigtigt element for et bedre indeklima i hjemmet.

Lufttilførsel

Hvis du har nogle fugtigere rum end andre, skal der altid være bedre lufttilførsel til disse rum. Det gælder bl.a. til badeværelset, hvor der bliver meget fugtigt efter, at man har taget et varmt bad. Hvis man ikke sørger for, at lufttilførslen er god til fugtige rum, kan det have en dårlig indvirkning på indeklimaet i hele boligen. Endvidere skal man altid begrænse fugt indendørs så vidt muligt, hvilket man eksempelvis kan gøre ved at bruge emhætten, når man laver mad. Det er også muligt at få et ventilationsanlæg, der kan hjælpe med lufttilførslen i din bolig.  

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?