Jordvarme – Hvilke fordele er der?

Der er mange forskellige måder at få energi og varme til din bolig. Det kan være svært at finde den optimale energikilde, i en verden hvor du både skal overveje klimaet, prisen og effektiviteten. En ikke så udbredt, men effektiv og miljøvenlig energikilde er jordvarme. Med et jordvarmeanlæg og en jordvarmepumpe, kan du udnytte solens energi uden installation af solceller på dit tag.

Indhold på denne side

Jordvarme – Hvilke fordele er der?

Hvad er en Jordvarme?

Et jordvarmeanlæg, består af en væskeopfyldt slange, som ligger i jorden og som ved hjælp af en pumpe kan omdanne solens varme til energi. Jordvarmepumper kan producere 4-5 gange så meget energi som det forbruger. Væske pumpes ind i varmepumpen, hvor energien bruges til at opvarme vand, som så enten kan bruges til gulvvarme eller radiatorer og derved opvarmning af huset.

Fordele ved jordvarme

Der er mange grunde til at overveje en jordvarmepumpe til dit hjem. Det kan være dyrt at etablere et jordvarmeanlæg, men der er penge at spare i længden, da opvarmningen som regel er betydeligt billigere end naturgas og olie. Jordvarmepumper har en lang levetid og er derfor en sikker investering, der giver besparelser i længden. Udover det så ligger jordvarmeanlægget underjorden og er derfor ikke synligt på ydersiden af huset, og ændrer derfor ikke dit hus eller haves udseende.

Hvis du overvejer et jordvarmeanlæg, foreslår vi at du kontakter eksperter, som kan vejlede og give dig priser og forventede besparelser ved jordvarme. Det kan give god mening for husejere eller nybyggere at kontakte en energikonsulent og få et energitjek, da der er mange miljøvenlige varmekilder.

Typer og vælg den rette jordvarmepumper

Der er to forskellige typer af jordvarmeanlæg og det er vigtigt at vælge den rette til din bolig. Varmeanlægget fungerer ved begge typer ved at en væskefyldt slange sænkes ned i jorden, men den kan både ligge vandrette cirka 1 meter under jordern eller lodrette 150-200 meter nede i jorden. Den lodrette jordvarmepumpe kan give bedre resultat, men er mere omfattende at få installeret og derved også dyrere. Samtdigt kan de lodrette boringer være sværere at vedligeholde og kræver et godt kendskab til undergrunden.

Vi foreslår at man kontakter en af de mange virksomheder som tilbyder konsultation og vejledning om jordvarme, som kan hjælpe med at vælge det helt rigtige anlæg til dit hjem

Overvejelser før installation

Det er vigtigt først at overveje om en jordvarme er den rigtige energiform for dit hjem. Der er flere vedvarende energiformer som skal overvejes inden du begynder at installere. Vi har lavet en guide til hvordan du kan udnytte grøn energi i hjemmet.

En overset vedvarende energikilde

Jordvarme er en ofte overset vedvarende varmekilde, som er forholdsvis billig at installere og som kan producere 4-5 gange så meget energi som det forbruger. Jordvarme har lang levetid og er derfor en sikker investering, som kan gøre dit hjem grønnere og give besparelser på varmeregningen.

Hvor brugbar var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse.

Gns. bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu.

Del indlægget på sociale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre indlæg som dette

Kunne du tænke dig at få konkrete energioptimeringsråd, læse spændende indhold om selvforsynende huse, og generelt blive opdateret med interessant viden om emnet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nu. Vi udsender nyhedsbreve 1-2 gange om måneden.

Vil du modtage gode råd til energioptimering?