Vi har i Danmark mange forskellige varmekilder, som bliver brugt til at opvarme vores hjem og brugsvand. Du vil altså ikke kunne få varme uden en varmekilde. Det gælder både varmen fra radiatoren og det varme vand fra din vandhane.
En varmekilde er hele grundlaget for, at du kan få varme hjemme i din bolig. Der findes som sagt flere forskellige typer af varmekilder heriblandt fjernvarme, naturgas, elvarme, varmepumpe, oliefyr, træpillefyr, solvarme og jordvarme. Alle disse typer af varmkilder har vi beskrevet mere detaljeret her, hvor vi hjælper dig med at vælge en varmekilde, som passer til dig og din bolig.
Vi bruger utrolig mange penge på at opvarme vores boliger og vores brugsvand, men er der penge at spare på varmeregningen, hvis man har den rette varmekilde? Ja, det er der, og det vil samtidig også kunne mindske din boligs CO2-udledning. Grønne tiltag som solceller kan være en hjælp til at spare penge.
I sidste ende afhænger varmeregningen af dine vaner, og hvor godt boligen er isoleret. Derudover vil du også kunne risikere at ende med at bruge mange penge på at varme huset op, hvor varmen siver ud ad utætte vinduer. Læs her, hvordan du ved om et vindue er godt isoleret.
Det afhænger af det område du bor i, hvilken varmekilde du har. Flere og flere byer har fjernvarme, hvor områder endda har tilslutningspligt til fjernvarme. Det betyder, at du vil være tvunget til at være tilsluttet fjernvarme, medmindre det bedre kan betale sig med en anden varmekilde. Har du et hus, som er fra før 2013, og er der en gasinfrastruktur i nærheden, vil du nok have naturgas som varmekilde. Hvis du har et ønske om at skifte varmkilde, er det en god idé at kontakte din kommune for at høre, om der er nogen tilslutningspligt. Derudover findes der mange andre overvejelser, som du bør være opmærksom på. Du kan læse dem her.
Fremtiden byder på langt færre varmekilde at vælge imellem. Det er grundet, at fossile energikilder langsomt bliver udfaset.
2024 © Alle rettigheder forbeholdt
Selvforsynendehuse.dk | Af Graphic House